7  Tips voor een goede profielfoto op LinkedIn

Linkedin is een zakelijk netwerk. Bezoekers kijken het eerst naar jouw gezicht. Jouw profielfoto heeft hier een zakelijk doel. Je wil dat kijkers je als een prettig en te vertrouwen persoon ervaren. De volgende tips kunnen daarbij prima helpen.

1. Zorg voor een krappe uitsnede van het gezicht

De profielfoto’s op Linkedin zijn vierkant en klein. Leg daarom de nadruk op het gezicht en kies voor een krappe uitsnede. In feite is een deel van het gezicht met een klein stukje bovenlichaam al voldoende. Bezoekers gaan altijd (onbewust) op zoek naar ogen en met een krappe uitsnede vallen deze veel meer op, zeker als anderen dat niet doen.

een goede profielfoto met krappe uitsnede voor social media

2. Een lach doet wonderen

“Ik wil niet lachen op de foto…”, hoor ik klanten in onze studio wel eens zeggen. Maar jouw profielfoto heeft toch een zakelijk doel? Een open, echte lach maakt je makkelijker benaderbaar, schept vertrouwen. Je wil toch geen afstand creëren?

3. Kijk de bezoeker aan

In het dagelijks leven maken we contact door elkaar aan te kijken. Kijk dus in de lens en zorg dat de bezoeker van jouw profiel het gevoel krijgt dat je contact wil maken. Wegkijken kan mooi zijn, maar is op Linkedin zeker niet effectief.

4. Gebruik een portretlens

slechte profielfoto met groothoeklens

Veel profielfoto’s op Linkedin zijn selfies die met de smartphone zijn gemaakt. In telefoontjes zit een groothoeklens en die zorgt voor lelijke vervormingen van het gezicht: zo krijgt je neus de vorm van een paddenstoel. Laat je foto maken door iemand maken met de juiste apparatuur, bij voorkeur een objectief dat is ingezoomd (meer dan 80mm).

5. Gelijke hoogte of iets bovenaf

profielfoto met goede lens

Wil je toegankelijk overkomen, zorg dan dat de foto van gelijke hoogte of iets bovenaf genomen wordt. Een foto van onderaf geeft al snel het idee dat je op een voetstuk staat. Dit creëert afstand en dat wil je juist niet.

 

6. Zorg voor een professionele uitstraling

Je bent een professional? Presenteer je dan overeenkomstig. Dit uit zich in kleding, uitstraling en kwaliteit van de foto. Een professionele vakfotograaf heeft het oog en de vakmanschap om jou te helpen bij een optimale presentatie.

7. Gebruik Gravatar

Gebruik dezelfde foto op verschillende sociale netwerken. Dit zorgt voor een betere herkenning. “Ik kom jou ook overal tegen”, is wat je graag hoort. Verschillende social mediaplatforms sluiten zo beter op elkaar aan. Gravatar is een handige tool die ervoor zorgt dat je foto op meerdere social mediaplatforms automatisch terugkomt.

Feedback op profielfoto?

Wil je feedback op jouw profielfoto? Stuur een mailtje: info-et-beeldkracht.org

Wil je graag dat wij jouw profielfoto verzorgen, dan kijk dan zeker even hier.