Hoe verknal je je Linkedinfoto?

Je hebt vast al eens tips gelezen voor het maken van een goede profielfoto op Linkedin. Dan is het nu tijd om eens te zien hoe het niet moet. Natuurlijk kun je je foto op heel veel manieren verknallen. Hier volgen er in ieder geval vijf.

“Ik ben gewoon een vrolijk type….”

….en dat mag iedereen weten. Maar of potentiele werkgevers of opdrachtnemers hierdoor gestimuleerd worden om contact met je te leggen, is zeer twijfelachtig.

“Een selfie, ach moet toch kunnen”

Een telefoon kan tegenwoordig heel veel, maar alles? Een telefoon maakt vaak gebruik van een groothoeklens, waardoor je gezicht vervormd. Een te grote neus is het gevolg.

“Ik moet creatief in beeld”

Hoezo? Dat hoeft nu net niet op LinkedIn, tenzij je zelf een creatief beroep uitoefent, maar dan is het nog niet noodzakelijk. Het is veel belangrijker dat je goed herkenbaar bent.

“Kijk me eens sportief zijn”

Leuk als je in je vrije tijd van alles doet voor je uiterlijk, maar overdrijf niet. Bezoekers van jouw profiel willen graag een relevant beeld zien. LinkedIn is geen datingsite.

“Die van toen is leuk, had ik nog veel haar”

Ja, erg leuk. Maar als die tijd echt voorbij is, zorg dan voor een recente foto. Een LinkedIn foto moet geen ideaalplaatje zijn, maar zo realistisch mogelijk. Update je foto dus regelmatig.

 

Wil jij zelf je foto weer eens updaten naar een technisch perfecte profielfoto waar je herkenbaar, vriendelijke toegankelijk op wordt weergegeven, neem dan contact met mij op. Ik help je graag.