Hotpoint, producent van huishoudelijke producten, en de wereldberoemde fotograaf Steve McCurry organiseren Hotpoint Family Portraits, een online fotowedstrijd voor het gehele gezin. Via deze wedstrijd zijn beide op zoek naar de beste familiefoto’s. De familie die de mooiste, grappigste of meest bijzondere foto instuurt wint een fotoshoot met Steve McCurry in New York. Iedereen die op de winnende foto is geportretteerd, reist namens Hotpoint in de kerstperiode van 2011 af naar New York voor de fotoshoot.

Families kunnen hun foto(s) uploaden. Alle foto’s worden opgenomen in de galerie. Geregistreerde gebruikers mogen ook stemmen op hun favoriete foto. Zij maken daardoor kans op een product uit de Hotpoint-collectie. Een jury van vijf fotobloggers -waaronder ondergetekende- kiest voor elk land de tien beste foto’s van de honderd afbeeldingen met de meeste stemmen. Steve McCurry bepaalt daarna de uiteindelijke winnaar.

“Iedere familie is uniek en heeft een eigen identiteit”, zegt Marco Rota, Brand Marketing Director bij Indesit Company. “Met deze wedstrijd creëren we een fascinerend overzicht van Europese families.

Deelnemen kan nog tot 15 oktober.

Zal ik zelf kans maken met onderstaande standaardkiek die we op Corsica hebben gemaakt? Nee, het moet toch wat origineler kunnen. Succes!